A Rocket Bikes Underground Kerékpárbolt és Műhely 2010 márciusában nyitotta meg kapuit Budapest belvárosában. Fő tevékenységünk a régi klasszikus és retro városi, verseny és országúti kerékpárok javítása, felújítása, dizájnolása, átépítése. Célunk pedig az, hogy már rövid távon a kerékpár váljon a fő közlekedési eszközzé a mindennapokban! 


TEVÉKENYSÉGEINK

HASZNÁLT ÉS ÚJ KERÉPÁR KERESKEDELEM
ALKATRÉSZEK ÉS KIEGÉSZÍTŐK KERESKEDELME
SZERVIZELÉS
ÁTÉPÍTÉS
ÉPÍTÉS
ÁTFÉNYEZÉS


HASZNÁLT ÉS ÚJ KERÉKPÁR KERESKEDELEM

HASZNÁLT KERÉKPÁROK

Kínálatunkban állandóan megtalálhatóak retro és klasszikus városi és országúti kerékpárok. Ezekből igyekszünk különböző méretű, felszereltségű, dizájnú darabokat tartani, és ezeket teljesen személyre szabottan felújítani.


A felújítás a következőket tartalmazza:

Teljes műszaki felújítás

 • első, hátsó, középagy tisztítása, megszerelése, beállítása
 • kormánycsapágy beállítása
 • nyeregcső és kormánycső zsírozása
 • fék - és váltóbowdenek, - bowdenházak cseréje, fékek és váltók beállítása
 • kerekek centrírozása
 • lánc tisztítása és olajozása

Alkatrészek cseréje

 • Külső gumik

Felmérjük a külső gumik állapotát, és amennyiben el vannak öregedve, úgy javasoljuk a cseréjüket. A vevők az adott méreten belül beszerezhető különböző színű, mintázatú és minőségű külsőkből választhatnak. A választásban minden esetben segítünk, hogy biztosan a felhasználási területnek megfelelő külsőt kapja a kerékpár.
 

 • Belső gumik

Ezeket szinte minden esetben cseréljük, mert általában már nem tartják a levegőt, vagy nagyon sokszor meg lettek már ragasztva.
 

 • Nyereg

Minden esetben felhívjuk rá a figyelmet, ha a nyereg ki van szakadva, ki van ülve, a rugók el vannak fáradva stb., és a Vevő választhat színben hozzá illő, funkciójában megfelelő használt vagy új nyerget a kerékpárhoz.
 

 • Pedálok

Ha a pedálok műszakilag már nem megfelelőek (nem forognak), nem illenek dizájnjukban a kerékpárhoz, illetve a kívánt felhasználásra nem felelnek meg (pl. az országútik esetén előfordul, hogy valaki nem szereti a klipszes pedált, akkor választhat helyette taposópedált)
 

 • Bandázs és markolat

A szakadt, koszos, elöregedett bandázsok és markolatok helyett választhattok színben, funkcióban megfelelőt.
 

 • Világítás

A használt kerékpárok esetén az első és hátsó lámpák sok esetben töröttek, rozsdásak, kopottak, nem javíthatóak, illetve nem illenek az új dizájnhoz. Ezeket lecseréljük, és kiépítünk igény szerint új dinamós vagy ledes elemes világítást. Persze az is előfordul, hogy egy szép régi króm lámpa van a kerékpáron, amire felhívjuk a figyelmet, és ha megfelel, akkor nem szedjük le, hanem megpróbáljuk megtisztítani és megszerelni.

A fentiekben csak azok az alkatrészek kerültek felsorolásra, amik a leggyakrabban szorulnak cserére. Ezeken felül minden olyan alkatrész kicserélünk, amelyről a felújítás közben kiderül, hogy nem működik megfelelően, és nem is lehet már megszerelni, és így a kerékpár nem tud helyesen működni. Ennek költsége minket terhel.

Garancia

Sokszor felmerül a használt kerékpárok esetén a garancia kérdése. Mi vállaljuk a garanciát arra, hogy a kerékpár a felújítás után a rajta található alkatrészek minőségének megfelelően fog működni. A kerékpárokat a felújítás végeztével minden esetben kipróbáljuk, illetve a Vevő a kerékpár átvétele és a teljes vételár megfizetése előtt szintén elviszi egy próbakörre. A próba során észlelt problémákat lehetőség szerint azonnal orvosoljuk. Miután a Vevő elkezdi használni a kerékpárt, az új bowdenek nyúlni fognak, ebből eredően a fékek és a váltók néhány napon belül elállítódnak, ezeknek az utánállítását garanciálisan vállaljuk. Ezen felül minden olyan hiba elhárítása garanciás, ami a hibás szerelésből ered. Nem tartozik bele tehát a külső és belső csere, ha az új kerékpárral üvegszilánkba hajtanak vagy felütik, vagy a centrírozás, ha az új kerékpárral nekiütköztek a padkának.

 

HASZNÁLT KERÉKPÁR ÁRA = TELJES MŰSZAKI FELÚJÍTÁS + ALKATRÉSZ CSERÉK + TANÁCSADÁS + GARANCIA

ÚJ KERÉKPÁROK

Új kerékpárokat nem tartunk raktáron. Kérésre bármit be tudunk szerezni magyar és külföldi gyártók kínálatából!

Alkatrészek és kiegészítők kereskedelme

A profilunkba illő kerékpárokhoz használt és új alkatrészeket és kiegészítőket tartunk boltunkban illetve a webshopunkban, megrendelésre pedig mindent be tudunk szerezni a hazai nagykerek kínálatából.

SZERVIZELÉS

Szervizünkben is elsősorban városi kerékpározási célra használt városi, országúti és versenykerékpárok szervizelését vállaljuk, illetve előzetes felmérés után trekking és mountain bike kerékpárokat is javítunk.

FELÚJÍTÁS

Ha van egy kerékpárod, és szeretnéd felújítani, akkor előzetes bejelentkezés után be tudod hozni hozzánk, mi felmérjük a kerékpár műszaki állapotát, javaslatokat adunk a szervizre, alkatrész cserékre, majd az egészről adunk akár több verzióra is árajánlatot, amikből választhatsz.

ÁTÉPÍTÉS

Ha kényelmetlennek érzed a koskormányt, szeretnél helyette egyenes kormányt, időfutam kormányt vagy szarvkormányt, szeretnéd a váltókart felhozni a kormányszár mellé vagy a kormányra, szeretnéd a kerékpárodat átalakíttatni egysebességesre, vagy fixre, vagy éppen az egysebességes városi kerékpárba agyváltót szereltetni stb. akkor bátran fordulj hozzánk! Tájékoztatunk a különböző megoldásokról, a különböző alkatrészekről, majd kivitelezzük a munkát.
 

ÉPÍTÉS

Hozott vagy tőlünk vásárolt vázra vállaljuk hagyományos és különleges kerékpárok építését!

ÁTDIZÁJNOLÁS


A szép régi kerékpárok dizájnját könnyen fel lehet dobni, amennyiben kicseréljük a régi kopott bandázst, bowdenházakat, nyerget, külsőket, esetleg fékeket, fékkarokat színben, stílusban hozzáillőre. Az átdizájnolás csúcsa, amikor a vázat, villát, esetleg sárvédőket, láncvédőt, csomagtartót átfényezzük. 


ÁTFÉNYEZÉS

Műhelyünkben vállaljuk váz / villa / felni / csomagtartó / láncvédő / sárvédő fényezését tetszőleges színre. Az alapszínen kívül van lehetőség bármilyen minta felfújására is, illetve kerékpárok eredeti fényezésének restaurálására, melynek során az eredeti feliratok vagy matricák kerülnek vissza a kerékpárra.